اخبار

جديدترين خبرهای دنيای املاك(هتل ها)

نکاتی در مورد طراحی رستوران و مجموعه ورزشی در هتل

در طراحی هتل، بهتر است رستوران را در جائی پیش بینی نمائیم که ضمن استفاده از فضای لابی، هم سطح یا با اختلاف حدود۵۰ سانت با لابی باشد تا مشتریان ضمن رفت آمد از لابی رستوران را هم ببینند، این طرح باعث خواهد شد که فضای رستوران و لابی بزرگ‌تر جلوه نماید. در هتل‌های گرد‌همائی لابی را بزرگ‌تر در نظر می‌گیرند و فضاهای پشتیبانی عمومی نظیر تلفن‌های عمومی، توالت و دستشوئی‌ها، محل نگهداری پالتوها در نزدیکی سالن‌ها در نظر گرفته می‌شود.
پیش فضای بین آشپزخانه و رستوران یکی از ضروریات است، این فضا باعث می‌شود ضمن اینکه گارسن‌ها کمتر به آشپزخانه وارد شوند، دسترسی آنها به رومیزی، سس، ظروف تمیز، توستر نان، یخ و . . . به راحتی امکان‌پذیر باشد و از ورود سر و صدای آشپزخانه به رستوران هم جلوگیری شود. و نباید فراموش کرد آشپزخانه باید هم‌سطح رستوران قرار داشته باشد. در آشپزخانه محل نصب و قرارگرفتن ظرفشوئی، بارکر،آماده‌سازی، سردخانه، بوفه، خدمات روم سرویس قنادی، فرها، کباب‌پز، دم‌کن‌ها، سالا ماندر، بن ماری، بشقاب گرم‌کن، ظروف شسته شده، دیگ و قابلمه و . . .
باید از قبل طوری پیش‌بینی و نصب کنند که از شانه به شانه شدن پرسنل جلوگیری شود در طراحی قسمت انبار که نزدیک سردخانه‌ها قرار دارد بهتر است محل کمپرسورهای سردخانه در محل دیگری (فضای باز) قرار گیرد که از نظر تعمیرات و سر و صدائی که ایجاد می‌شود مزاحمتی ایجاد نکند و در ضمن Receiving Area یا بار‌انداز در نزدیک انبارها بسیار ضروری است با این کار نیاز کمتری به پرسنل خواهد بود. در هتل‌های Bungalow (ساختمان‌های پراکنده) بهتر است محل پارکینگ اتومبیل‌ها طوری طراحی شود که صدای اتومبیل‌ها مزاحمتی برای اتاق‌های دیگر که نزدیک هم ساخته شده نداشته باشد. همین طور محل دفع زباله یا کوره زباله سوز جائی طراّحی شود که رفت و آمد کامیون و بردن زباله مشکلاتی برای میهمانان به وجود نیاورده و بوی زباله در فضا پیچیده نشود.
معمولاً برای سالن جشن‌ها یک سالن قبل از ورود به سالن اصلی (انتظار) پیش بینی می‌شود که چنانچه برای کنفرانس یا سمینار در اختیار گذاشته شد موقع استراحت بتوانند در این سالن پذیرائی مختصر ارائه داد و بهتر است سالن جشن‌ها در جداگانه‌ای نیز به بیرون داشته باشد در تمام سالن‌ها باید Pantry هم سطح و در یک طبقه با سالن‌ها قرار داشته باشد و اگر سالن‌های مختلف هتل در محلی قرار گیرد که یک لابی یا پیش فضای مشترک در نظر گرفته باشند،ضمن اینکه از هزینه‌های معماری و فضاهای اضافی جلوگیری شده، در انرژی، تجهیزات و پرسنل نیز صرفه‌جوئی و کارها به درستی انجام خواهد شد در ضمن فضای محل هواساز برای سالن‌ها نباید فراموش شود.
اگر در هتلی، سالن نمایشگاه در نظر بگیرند، باید اتاق‌هائی را نیز برای جلسات تجاری در نزدیکی سالن در نظر گرفته باشند. ضمن اینکه پریز برق و تلفن در هر۴ متر در این سالن‌ها پیش‌بینی شود، محل اتصالات آب و فاضلاب جعبه آتش و محلی برای ارایه نوشیدنی و غذای سرد را نیز نباید از نظر دور داشت. در طراحی سالن‌ها بیشترین جائی که در دید مشتریان قرار می‌گیرد سقف رستوران است که باید زیبا باشد و حدود هر۴ متر یک بلندگو قرار داده شود. دیوار سالن‌ها حداقل هر۳ متر یک پریز برق و محل استقرار صندوق، پریز برق و تلفن و کابل شبکه در محلی دیگر از سالن و پریز تلفن عمومی برای میهمانان را نباید فراموش نمود و همین‌طور سیم کشی برق اضطراری برای بخش‌های مختلف هتل(در سالن‌های کنفرانس علاوه بر پریز برق باید محل اتصال میکروفون در نظر گرفته شود.)برای تعداد صندلی‌های سالن رستوران حدوداً بین۵۰% تا۸۰% تعداد اتاق خواب‌ها را در نظرمی‌گیرند که بستگی به درجه و موقعیت محلی هتل خواهد داشت.
هرچند ممکن است مسافران از فضاهای ورزشی، کم استفاده کنند اما این انتظار را دارند که هتل محل اقامت این امکانات را داشته باشد. برای سوددهی این اماکن می‌توان این امکانات را در اختیار اهالی منطقه گذاشت (استخر، سونا، زمین تنیس، تنیس روی میز و . . .) کلید یک واحد مستقل یعنی آنچه نشانگر کل تعداد واحدهای اتاق خواب مستقل و قابل فروش می‌باشد. سوئیتی که دارای یک اتاق نشیمن و دو اتاق خواب است در صورتی که اتاق نشیمن دارای یک سرویس کامل و مستقل و یک مبل قابل تبدیل شدن به تخت باشد و دو اتاق دیگر هر یک به تنهائی دارای تخت و سرویس کامل و مستقل باشد که بتوان هراتاق را به طور مستقل اجاره داد ۳ کلید در نظر گرفته می‌شود. برای قسمت‌های پشتی هتل معمولاً حدود ۱۵ تا ۲۰ % از کل زیر بنا را محاسبه می‌کنند.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Kyplex Cloud Security Seal - Click for Verification